Infinergy’s Australische dochteronderneming Infinergy Pacific heeft de bouwvergunning voor Metz Solar Farm in New South Wales verkocht aan investeerders in duurzame energie, Wanneer het gebouwd is zal het projekt een geinstalleerd vermogen van 120 megawatt bevatten. Dit is voldoende voor het gemiddelde jaarlijkse electriciteitsverbruik van 40.000 huishoudens.

Infinergy Pacific verkreeg de vergunning voor de aanleg van het zonnepark in juli 2017. Infinergy’s Chief Executive Officer Esbjorn Wilmar: “We zijn ontzettend trots op de succesvolle ontwikkeling van Metz Solar Farm. Het hele proces, vanaf het eerste contact met de landeigenaar tot aan de verkoop heeft 18 maanden in beslag genomen. Dit projekt is onderdeel van een grotere portfolio van zonne-energieprojekten waar we in Australie aan werken. Aan het eind van dit jaar hopen we bouwvergunningen en netwerkaansluitingen voor nog eens 300 megawatt aan zon gerealiseerd te hebben in New South Wales en Victoria.”

Infinergy heeft veel kennis en ervaring in duurzame energieontwikkeling. Over de afgelopen 10 jaar is het bedrijf betrokken geweest bij de succesvolle ontwikkeling van meer dan 30 wind- en zonneprojekten met een geinstalleerd vermogen van ongeveer 1000 megawatt in totaal.

Esbjorn voegt toe: “We zijn hard bezig om onze portfolio in Australie en Nieuw Zeeland uit te breiden, zowel in wind- als in zonneprojekten. Met Metz Solar Farm hebben we een goede start gemaakt en we zijn klaar voor de volgende stap.”