Infinergy heeft een 50-50 joint venture afgesloten met Boralex, een beursgenoteerde Canadese duurzame energieontwikkelaar. De joint venture richt zich op de ontwikkeling van 325 megawatt aan wind op land in het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk in Schotland. De joint venture pijplijn bevat 10 windprojekten van tussen de 6 en 80 megawatt, waarvan Boralex het recht heeft ze te kopen en/of door te verkopen. De windparken zijn in verschillende ontwikkelingsstadia; sommigen zijn helemaal aan het begin, waarbij andere dicht tegen bouwvergunning aan zitten.

Patrick Lemaire, Boralex’s Chief Executive Officer: “Er is een sterke politieke wil in Schotland om de natuurlijke rijkdom aan duurzame energiebronnen optimaal te benutten. Als Boralex zijn we enthousiast om hier aan de slag te gaan met onze partners Infinergy. Onze kennis en ervaring sluiten goed op elkaar aan. Over de komende 5 tot 7 jaar willen we zoveel mogelijk projekten ontwikkelen, bouwen en in operatie brengen.”

Esbjorn Wilmar van Infinergy voegt toe: “De samenwerking met Boralex verschaft ons de mogelijkheid om onze track record  in wind op land nog verder uit te breiden. Boralex deelt onze visie op duurzame energie in het algemeen en de mogelijkheden voor wind op land in Schotland in het bijzonder.”

Infinergy heeft meer dan 350 megawatt in windprojekten in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. De partners hebben afgesproken om tot aan het eind van 2019 £6,6 miljoen pond in de ontwikkeling van de windparken te investeren, waarvan £5,5 van Boralex. Infinergy neemt het dagelijkse ontwikkelingsmanagement op zich.