Infinergy in Nederland

Infinergy Nederland bouwt actief aan een pijplijn van duurzame energieprojecten, zowel zon als wind op land. Het eerste gerealiseerde project is Zonnedak Bogota in Halfweg, met een vermogen van ongeveer 243kWp. Windpark Ferrum van 7MW bij Tata Steel in IJmuiden is sinds het najaar van 2020 operationeel. Bij gemeentes door het gehele land heeft Infinergy, in samenwerking met ontwikkelingspartner NRG2All, verscheidene projectvoorstellen voor zonneparken ingediend. Daarvan hebben tot op heden de voorstellen voor Zonnepark De Mun in Oss, Zonnepark Blijham in Westerwolde en Zonnepark Vroenhout in Roosendaal een vergunning gekregen. Aan deze drie parken is ook een overheidssubsidie toegekend, en we zien ernaar uit deze projecten binnen afzienbare tijd op te leveren. Infinergy heeft als doel in Nederland een succesvolle en uitgebreide projectportefeuille te realiseren.

Infinergy in het VK

In juli 2022 is het Infinergy team en een groot deel van de Britse projectportfolio onderdeel geworden van Canadees duurzame energiebedrijf Boralex en gaat vanaf begin 2023 verder onder deze naam. Infinergy zet de Nederlandse en Australische activiteiten voort en gaat met nog een aantal projecten in het Verenigd Koninkrijk door onder eigen vlag. Van 2003 – 2022 was Infinergy een van de meest succesvolle duurzame energieontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf realiseerde ongeveer 500MW aan geïnstalleerd vermogen in wind op land, voornamelijk in Schotland, met zowel kleinschalige projecten als grote windparken van meer dan 50 turbines. Gedurende deze periode ontwikkelde het team uitgebreide ervaring met het realiseren van projecten op complexe locaties, zoals bedrijfsterreinen voor zware industrie. Een voorbeeld hiervan is Wear Point Wind Farm in Milford Haven, Wales, afgebeeld op de foto hiernaast. Infinergy heeft dit windpark in 2014 succesvol opgeleverd naast een van de grootste op- en overslagplaatsen voor vloeibaar gas in het Verenigd Koninkrijk.

 

Infinergy Pacific

Infinergy Pacific is opgezet door Infinergy om zon en wind op land te ontwikkelen in Australië en Nieuw Zeeland. Het eerste succesvol afgeleverde project is Metz Solar Farm, een 120-megawatt zonnepark vlakbij Armidale in New South Wales. Dit project is verkocht en operationeel. Een ander grootschalig project, Bookaar Solar Farm van 200MW, is in ontwikkeling in Victoria. Infinergy Pacific’s portefeuille bestaat niet alleen uit projecten van deze schaalgrootte; het team onderzoekt ook mogelijkheden voor ‘middenklasse’ wind- en zonne-energie. Zo heeft Infinergy bouwvergunning gekregen voor twee naburige zonneparken, Stringy Bark en Olive Grove in New South Wales, die samen een capaciteit van ongeveer 60MW hebben.