Windpark Ferrum is een uit 3 windturbines bestaand 7.05MW windpark dat op het bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden is gebouwd. Eigenaren Infinergy en Windcollectief Noord-Holland hebben besloten om begin dit jaar vanuit Windpark Ferrum B.V. obligaties uit te geven voor een totaalbedrag van minimaal €2.5 miljoen en maximaal €4.5 miljoen.

In vogelvlucht:

  • Prijs per obligatie bedraagt €1.000
  • Vaste rente van 6% per obligatie
  • Halfjaarlijkse rente uitkering
  • De looptijd van de participatie: 10 jaar
  • Lineaire aflossing van het geïnvesteerde bedrag gedurende de looptijd
  • Zekerheden zijn van toepassing

Volgens de regels is deze aanbieding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd. Omdat het streefbedrag onder €5 miljoen ligt, is een prospectus niet verplicht. In plaats daarvan is er, volgens de richtlijnen van de AFM, een informatiememorandum opgesteld. Zodra de obligatie-uitgifte officieel opent maken we dit document online beschikbaar. Hierin vindt u een volledige beschrijving en de voorwaarden van de obligatielening.

Binnen een vastgesteld postcodegebied (zie het informatiememorandum dat binnenkort verschijnt) kunnen omwonenden van het windpark met voorrang participeren in dit project. Daarna opent de inschrijving voor iedereen.

Let op! Deelnemen aan de obligatielening brengt risico’s met zich mee. Lees daarom het informatiememorandum goed door, om te risico’s en de voordelen goed te begrijpen voordat u besluit om te beleggen in de obligaties. Bij opening van de obligatie-uitgifte kunt u meer informatie vinden via deze website. Huishoudens binnen het vastgestelde postcodegebied ontvangen een brief ter informatie. Voor verdere vragen kunt u een email sturen naar [email protected].