Infinergy in Nederland

Infinergy heeft een sterke band met Nederland. Het bedrijf is in 2003 opgestart als Britse tak van een Nederlandse windontwikkelaar. Na een Management Buy Out door duurzame energie-entrepreneurs Esbjörn Wilmar en Tjiwolt Wierda – allebei Nederlanders – is Infinergy in 2017 als zelfstandige organisatie verdergegaan. Momenteel bouwt Infinergy actief aan een pijplijn van Nederlandse duurzame energieprojekten, met als doel ook in Nederland een succesvolle en uitgebreide projektportefeuille te realiseren.

Infinergy in het VK

Infinergy is een van de meest succesvolle zelfstandige duurzame energieontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een uitgebreide projektportefeuille gerealiseerd, waarvan ongeveer 500MW aan geïnstalleerd vermogen is opgeleverd en zo’n 400MW momenteel in ontwikkeling is, voornamelijk in Schotland. De projekten variëren in omvang; van een enkele windmolen tot grote windparken van over de 50 turbines. Infinergy werkt regelmatig samen met gerenommeerde internationale investeerders.

 

Infinergy Pacific

Infinergy Pacific is opgezet door Infinergy om zon en wind op land te ontwikkelen in Australië en Nieuw Zeeland. Het eerste succesvol afgeleverde projekt is Metz Solar Farm, een 120-megawatt zonnepark vlakbij Armidale in New South Wales. Dit projekt is verkocht en is nu in aanbouw. Een ander grootschalig projekt, Bookaar Solar Farm van 200MW, gaat op dit moment door het vergunningsproces in Victoria. Infinergy Pacific’s portefeuille bestaat niet alleen uit projekten van deze schaalgrootte; het team onderzoekt ook mogelijkheden voor ‘middenklasse’ wind- en zonne-energie.