Infinergy in Nederland

Infinergy Nederland bouwt actief aan een pijplijn van duurzame energieprojecten, zowel zon als wind op land. Windpark Ferrum bij Tata Steel in IJmuiden wordt momenteel afgerond en bij gemeentes door het gehele land heeft Infinergy, in samenwerking met ontwikkelingspartner Tomorrow Energy, verscheidene voorstellen voor zonneparken ingediend. Infinergy heeft als doel ook in Nederland een succesvolle en uitgebreide projectportefeuille te realiseren.

Infinergy in het VK

Infinergy is een van de meest succesvolle zelfstandige duurzame energieontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een uitgebreide projektportefeuille gerealiseerd, waarvan ongeveer 500MW aan geïnstalleerd vermogen is opgeleverd en zo’n 400MW momenteel in ontwikkeling is, voornamelijk in Schotland. De projekten variëren in omvang; van een enkele windmolen tot grote windparken van over de 50 turbines. Infinergy werkt regelmatig samen met gerenommeerde internationale investeerders.

 

Infinergy Pacific

Infinergy Pacific is opgezet door Infinergy om zon en wind op land te ontwikkelen in Australië en Nieuw Zeeland. Het eerste succesvol afgeleverde projekt is Metz Solar Farm, een 120-megawatt zonnepark vlakbij Armidale in New South Wales. Dit projekt is verkocht en is nu in aanbouw. Een ander grootschalig projekt, Bookaar Solar Farm van 200MW, gaat op dit moment door het vergunningsproces in Victoria. Infinergy Pacific’s portefeuille bestaat niet alleen uit projekten van deze schaalgrootte; het team onderzoekt ook mogelijkheden voor ‘middenklasse’ wind- en zonne-energie.